Εκπαιδευτικά Πυρομαχικά (Χρωμόσφαιρες Simunition)

Εκπαιδευτικά Πυρομαχικά (Χρωμόσφαιρες Simunition)

Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα την Καναδική εταιρεία GENERAL DYNAMICS Ordnance & Tactical Systems (OTS) η οποία κατασκευάζει εκπαιδευτικές χρωμοβολίδες SIMUNITION. 

Οι χρωμόσφαιρες είναι διαφόρων χρωμάτων (κόκκινες, μπλε, πορτοκαλί, κίτρινες, πράσινες  και λευκές) διαμετρημάτων (9mm, .38,5.56mm) που είναι συμβατές με τον υπάρχοντα οπλισμό.
Η χρήση αυτών γίνεται με  αλλαγή των πραγματικών κλείστρων με των αντιστοίχων εκπαιδευτικών για όλα τα περίστροφα – πιστόλια – αυτόματα και τυφέκια. Τα κιτ μετατροπής των κλείστρων
αποκλείουν την χρήση πραγματικών πυρομαχικών παρέχοντας ασφάλεια ακόμα και σε περίπτωση λάθους δηλαδή χρήσης πραγματικής σφαίρας αντί της χρωμοβολίδας.
Η εκπαίδευση με τη χρήση χρωμοβολίδων είναι η πλέον ρεαλιστική διαδραστική εκπαίδευση (εχθρών-φιλίων) γιατί οι βολίδες έχουν όμοια χαρακτηριστικά τροχιάς, όπως και οι πραγματικές σφαίρες και χρησιμοποιούνται με το ίδιο όπλο του κάθε χρήστη, με την διαφορά ότι «δεν σκοτώνουν» αλλά χρωματίζουν με υδατοδιαλυτό χρώμα, ακριβώς στο σημείο πρόσκρουσης ώστε ο εκπαιδευόμενος να ξέρει ακριβώς τα αποτελέσματα της χρήσης του όπλου του και να προβαίνει στις αντίστοιχες ενέργειες και διορθωτικές κινήσεις.
Επομένως ο εκπαιδευόμενος κάνει χρήση του δικού του όπλου και λαμβάνει το μέγιστα δυνατά οφέλη από την εκπαίδευση του.

Δείτε περισσότερα για τον προστατευτικό εξοπλισμό χρωμοσφαιρών Simunition εδώ.
Continue reading